Greenlife - Magunkról - Budapest
Ez a weboldal eladó! Érdeklődni: 30/9212900
Belépés

10+2 vizes tévedés

 

Az vízivás körül tévedések tucatjai keringenek.
A vízivás kérdése csak az utóbbi évtizedekben bonyolult kérdés. A palackozott víz megjelenéséig talán
3 kérdés merülhetett fel.
Szomjas vagyok?
Van víz a kútban, csapban, ciszternában, tárolóban?
Tiszta a víz? (az utolsó évszázadban ez már mikrobiológiai, azaz kórokozó szempontból is vizsgált kérdés. De a korábbi időkben is számon tartották, ha fertőzött volt a kút. Élet-halál függött tőle)
Ma már bonyolult kérdés a vízivás, egyrészt, mert van bőven (Mo-on), másrészt, mert válogathatunk a lehetséges megoldások között.
Túlfogyasztani nem tudod, és éltető elemed.
A VÍZ AZ ÉLET!
Mik a félreértések, mik a tévhitek?
Bármi, amiből a média azt akar csinálni! Sajnos a MÉDIA élet-halál ura, nézz rá néha erre a kérdésre is kicsit! Kívülről.

Az vízivás körül tévedések tucatjai keringenek.

A vízivás kérdése csak az utóbbi évtizedekben bonyolult kérdés.

A palackozott víz megjelenéséig talán

3 kérdés merülhetett fel.

- Szomjas vagyok?
- Van víz a kútban, csapban, ciszternában, tárolóban?
- Tiszta a víz? (az utolsó évszázadban ez már mikrobiológiai, azaz kórokozó szempontból is vizsgált kérdés. De a korábbi időkben is számon tartották, ha fertőzött volt a kút. Élet-halál függött tőle)Ma már bonyolult kérdés a vízivás, egyrészt, mert van bőven (Mo-on), másrészt, mert válogathatunk a lehetséges megoldások között.

Túlfogyasztani nem tudod, és éltető elemed.

A VÍZ AZ ÉLET!

Mik a félreértések, mik a tévhitek?

Bármi, amiből a média azt akar csinálni!
Sajnos a MÉDIA élet-halál ura, nézz rá néha erre a kérdésre is kicsit! Kívülről.



10+2 vizes tévedés

1. A palackozott víz egészségesebb.

A palackozott víz egészségesebb, mint a…… mi is? Talán a csapvízzel hasonlítják össze, hozzáadott gondolatként, de miután a mondat második, összehasonlító fele hiányzik, egy olyan érzet alakul ki, hogy: mint minden másik.

Kevesen tudjátok, de minden palackozott vizet tartósítanak.

A buborékos vizek természetes tartósítója a szénsav, elég jól csírátlanítja a folyadékot, amibe belekerül. Gyenge sav, és ezt a közeget a mikroorganizmusok, a gombák, baktériumok nem jól viselik. (más élő szervezetek sem, de itt most ez nem kérdés)

A mentes vizek tartósítása általában kétféle módon történik, a dimetil-dikarbonát, E242 adagolása, és az inert nitrogén alkalmazása az elterjedt megoldás.

Az E242 néhány óra alatt metanolra és szén-dioxidra bomlik, amelyeknek már nincs tartósító hatásuk; ezért az italgyártásban mindig zárt rendszerekben, röviddel a töltés előtt adagolják. Így az ezzel tartósított italokat a későbbi fertőződés elkerülése érdekében lezárt palackban kell tartani. Nem kimutatható, a megbízhatóságát újabban vitatják.

Az inert nitrogén egy nem reakcióképes gáz-dugó, a folyadék, és kupak közé préselve védő, gázpárnát képez, így megakadályozza a folyadék oxidációját. Felbontás után elillan, így az addig gázpárnával védett folyadék, víz, bor megromolhat.

2. Napi 3-4 liter vizet meg kell inni

Ez egyénenként változó, és élethelyzettől is függ. Miután Magyarországon a víz mindenkinek elérhető, (a vizet jelentős tartozás esetén sem lehet lekapcsolni, csak korlátozni, erre törvény van) célszerű bőségesen inni, a szervezetünk ugyanis annyit használ fel, amennyire szükség van.

A többi ürül, azaz a vizelettel, izzadással, lélegzettel távozik. Kevesebb vízfogyasztás esetén, a vese visszatartja a vizet, koncentráltabb, és kevesebb vizelet képződik.


3. A vízivás méregtelenít

A testedet a májad, a veséd, a tüdőd, és a bőröd méregteleníti, nem a víz.

A méreganyagok a vizelettel, széklettel, izzadással, és a lélegzettel távoznak.

Az igaz tehát, hogy a bőrön, és a vesén keresztül távozó méreganyagok hordozó közege a víz, azt pótolni kell.

Extrém esetben az izzadás fokozásával, és a belső méregtelenedés támogatásával segíthető a test tisztulása, ilyenkor ügyelni kell a vízfogyasztás mértékére, de legalább annyira a belső folyamatok támogatására is. Célzott vitamin, és ásványi anyag pótlás ajánlott.

4. A vízivástól szebb lesz a bőrünk.

NEM A VÍZIVÁSTÓL LESZ SZEBB A BŐR, HANEM A VÍZ NEM IVÁSTÓL CSÚNYÁBB.

Súlyos dehidratáltságra utal, ha az a bőrön is látszik, abban az esetben már nem a szépség, hanem az épség, az élet a kérdés.

A bőr ráncosodása egy lassú folyamat, a kollagén termelődés csökkenése, és a hialuronsav leépülése az oka. Mindkettő anyag duzzadásához víz kell, hiányukban azonban hiába a vízfogyasztás, nem lesz simább a bőr.


5. A csapvíz ártalmas

A VÍZ AZ ÉLET.

Magyarországon a csapvizeket szigorúan ellenőrzik.

Igaz, hogy egyre több gyógyszer, vegyi anyag, hormonkészítmény mutatható ki nyomokban a csapból folyó vízben, ez azonban környezeti ártalom, nem a csapvíz hibája.  Magyarországon a csapvíz a legtöbb helyen nem felszíni vizekből nyert folyadék, így a fenti szennyezés kevéssé jellemző.

„Bakteriológiai szempontból a palackozott vizekre és a csapvízre is ugyanazok az előírások érvényesek, de általában elmondható, hogy minden csapvíz ásványvíz, de nem minden ásványvíz csapvíz. Ha a víz oldott ásványianyag-tartalma meghaladja az 500 mg/l-t, ásványvíznek minősül – és ásványvíz felirattal palackozható’ idézet Nagy Edit MKSZ

Hasznos tipp: A klórral fertőtlenített csapvizet dekantálva, azaz néhány percre kancsóba töltve, távozik a szabad klór a vízből, és marad az ártalmatlan klorid, ami a konyhasó összetevője is. Bátran fogyassz csapvizet! Csinálj belőle gyógyteát, a magyar gyógynövények finomak, ízletesek, kis kreativitással hideg, meleg üdítő készülhet belőle.


6. A desztillált víz tisztít

A desztillált víz az autódba való, nem a szervezetedbe.

A desztillált víz ásványi anyag tartalom nélküli H2O, kimossa a szervezetedből a fontos ásványi anyagokat. Szükséged van kalciumra, magnéziumra, káliumra, és még sorolhatnám mindazt, amit a finom, kemény víz tartalmaz. Ha ezeket kimosatod a szervezetből, pótolnod kell valamilyen formában, mert életveszélyes állapot is előállhat. Desztillált víz természetesen nem létezik. Természetesen nincs szükséged rá!

 

7. A víztisztítók finom vizet csinálnak

A VÍZ ANNÁL FINOMABB, MINÉL KEMÉNYEBB.

Mert igenis van íze a víznek. A mosógép nem örül a kemény víznek, de az ízlelő érzékelésed igen.

Minél inkább tisztított a víz, annál kevésbé lesz íze, tehát egy hozzáadott gondolat a finom íz érzékelése. A klóros szag, és mellékíz néhány perc levegőzetéssel szűrő nélkül is megszüntethető.

Nagyon fontos tudnivaló a vízszűrőkről, hogy amennyiben a szűrőbetét nincs kellő figyelemmel karban tartva, az átfolyó vizet szennyezheti is ( bakterológiai alapon), a céllal éppen ellenkező hatást érve el.


8. A vízivással lehet fogyni.

Hát nem. Azért ajánlják, mert nincs kalóriatartalma, és térfogata miatt kitölti a gyomrot.

Viszont nagyon rövid időn belül kiürül a gyomorból. farkasétvágyat okozva.

Azzal segítheted a fogyókúrát, ha nagy víztartalmú rostos ételeket eszel, mert a kalória sűrűsége kicsi ezeknek az ételeknek, lassan emésztődnek, sokáig telítik a gyomrot, lassan éhezel meg utána. Nem köntörfalazok: nagy víztartalmú zöldségekről beszélek: uborka, káposzta, paprika. A nagy víztartalmú gyümölcsök nem jó megoldás, mert a fruktóz ravasz élelmiszer, megéhezel utána, és még raktározódik is.

 

9. A vízből készült italok is hidratálnak.

Kivéve, amelyik éppen vízhajtó, mint a kávé, a teák egy része.

No és az alkoholos italok ennél is jobban dehidratálnak. Erről talán tudsz, de vannak kifejezetten vízhajtó gyógynövények, és fűszernövények is.

Hasznos tipp: Napok alatt fogyhatsz 2-4 kg-ot a következő recepttel: Egy citrom levét facsard a vízbe, és apríts hozzá egy marék petrezselyemzöldet, csipetnyit sózd meg (vegyél káliummal, magnéziummal dúsított sót), és idd meg. Naponta 2-3 alkalommal ismételd! Kizárólag vízhajtó hatást érsz el, és mivel nem finom, elmegy a kedved az evéstől is.

 

10. Minél többet iszunk, annál jobban leszünk.

Ajaj, létezik egy krónikus vízmérgezés nevű állapot (hyponatremia), amikor a kissé rosszabbul működő vese annyira leterhelődik, hogy időlegesen fölmondja a szolgálatot. Szédülés, puffadás, püffedés, és szélsőséges esetben halál lehet a következménye.

Egészséges vesénél ez a veszély igen kicsi. De érdekességként tudj róla.

 

11. A vízivás elősegíti a lúgosítást

A testet nem kell lúgosítani! A testnek, vagy a szervezetnek nincs pH-ja, lúgossága, vagy savassága. A vérnek, a gyomornak, a beleknek, a székletnek van, s a szélsőséges 1, 2-es  pH-jú erős gyomorsav, az enyhén lúgos székletig változó pH érték mutatható ki a szervezeten belül.

NE IGYÁL LÚGOSÍTOTT VIZET!

Se a refluxot, se a ’testedet’ ne lúgosítsd.

A reflux tünetei kezelésében azonban segíthet a vízivás, a csapvíz is megfelelő. Amikor ég a gyomrod, vagy savas a szád, igyál egy pohár vizet. Lemossa a vissza böfögött gyomorsavat, vagy savas gyomortartalmat, ez enyhíti a gyomorégést, de a reflux tünetei közül mindegyiket.

 

12. Nem lesz izomgörcsöd, ha vizet iszol

Dehogynem.

Az izomgörcs nem a vízivás mennyiségétől függ, de folyadékkal, vagy vitaminozott vízzel olyan ásványi anyagokat juttathatsz a szervezetedbe, amelyek hiánya igenis izomgörcshöz vezethet.

A kálium, kalcium, magnézium tartalmú víz éppen azokat az anyagokat pótolja, ami kell. Nagy sportteljesítmény, vagy reflux esetén külön étrend-kiegészítőt is szedjél, mert fokozottan szükséged van magnéziumra, és a refluxra szedett savcsökkentők jelentősen csökkentik annak hasznosulását. (így gyógyítsd a refluxot)


Ha később szeretne visszatérni erre az oldalra,

akkor kattintson a lentebb látható Megosztás gombra

és a Facebook oldalán megtalálja ezt a hirdetésünket!




A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék